неделя, 17 ноември 2013 г.

Изпитано : Борба с акне

От днес ще започна една рубрика в блога, която ще е под названието "Изпитано" и в нея ще ви показвам кои са продуктите, които са ми помогнали при различни проблеми.

Първата публикация ще бъде за акнето, което мъчи много момичета. Както всички знаете хигиената и храната са едни от най-важните неща, които влияят на външния вид на нашата кожа.

През пубертета съм използвала десетки продукти и тези които са ми помогнали се броят на пръстите на ръцете ми. Давала съм стотици левове и резултат нямаше, затова реших да ви споделя за продуктите, които са ми помогнали и до ден днешен ми помагат.

Започвам с 4 продукта на фирма Боди-Д. Фирмата е българска, продуктите се произвеждат в Пловдив и се намират в аптеките.

Серията се казва Bille GD Anti Acne и предлага 4 стъпки. 
Първата е измиващият гел, който си купих последен и мога да кажа, че ако имате хубав измиващ гел или пяна няма нужда да го купувате.
Втората стъпка е тоникът. Аз го използвам след като съм измила лицето си, има малко странен аромат, но не ми пречи.
Третата стъпка е гелът. Освен нея има и 4 стъпка - като тя е същата като 3, но гелът е за черни точки. Аз лично ви препоръчвам 3, защото е много по-добра от 4. Гелчето е в много удобна опаковка, която не позволява да остане продукт в шишенцето, до който да не може да достигнем и да използваме. Аз го използвам 4-5 минути след като съм нанесла тоника.
Най-често ги използвам вечер и наистина има видим резултат. От както използвам тези продукти кожата ми стана доста чиста и наистина рядко ми се появява някоя упорита пъпка, с която трябва да се боря. Цената на всеки продукт е около 5 лв. и нещо.

Ако все пак ми излезе някоя упорита пъпка идва следващия продукт на помощ, който е на същата фирма.



Това е коректорът, който също е под името Bille GD Anti acne. Честно казано нямам идея каква беше цената му, но със сигурност не е повече от 4 лв. Този продукт мирише на масло от чаено дърво и за съжаление е много, много тъмен и го нанасям само когато съм вкъщи. Наистина резултата е поразяващ - след 2 дни няма и следа от пъпката при мен. Също го препоръчвам с две ръце, но трябва да си постоите с него - колкото по-дълго, толкова по-добре. Наистина като минус мога да определя тъмния му цвят, благодарение на който приличам на клоун, но определено си заслужава.

Следващия продукт, който ми помага с борбата с акнето е термалната вода на Avene. 


Това е продукт, който много нашумя и е много харесван заради десетките начини и идеи за употреба. Аз напръсквам участъка и изчаквам няколко секунди, след което го подсушавам. При редовна употреба резултатът е видим. Аз вече я използвам 1 път в седмицата и определено резултата се задържа въпреки по-рядката употреба. Като цяло не е много евтина, но я препоръчвам, защото може да я използвате за различни цели, за чувствителна кожа, след епилация, при раздразнена кожа, при изгаряне, при рани и много други. Предлага се в три размера, аз имам най-големия, който купих за 17 лв. 

Рискувам публикацията да стана много дълга, но няма как да не ви покажа и останалите два продукта, които са на Bioderma.

Веднага след като ги купих започнах да ги използвам и съм приятно изненадана и от двата продукта. Измиващия гел е страхотен и го препоръчвам на хора с мазна и проблемна кожа, а кремчето Sebium Global в комбинация с гела дава наистина добри резултати. Влияят много добре на кожата ми. Веднага след това си купих още един промоционален комплект, защото наистина цената си заслужава и продуктите ми харесват.

Благодарение на всички тези продукти борбата с акнето вече започвам да я печеля аз и се радвам на по-чиста и безпроблемна кожа.

                                                                                                                                     М.

3 коментара:

  1. Тези продукти на Bille GD Anti Acne изглеждат много интересни, никъде не съм ги виждала. В коя аптека мога да ги намеря?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано аз доста трудно ги открих, а чух за тях от една приятелка. Предполагам, че в Ремедиум трябва да ги има. Потърси ги, предполагам ще ги намериш все в някоя аптека.

      Изтриване
  2. Аз лично съм много доволна от този лосион,определено има ефект и вече нямам проблеми с гадното акне.
    http://magnifico.care/

    ОтговорИзтриване