неделя, 20 юли 2014 г.

Review: Beauty Blender - реплика

От доста време се оглеждам за тази така нашумяла гъбка и най-накрая се реших да я пробвам. Имам 2 в различни форми, които не са оригинални.



Веднага след като ги получих имах голямо желание да ги изпробвам. В интернет гледах десетки клипове по темата и най-разпространеният начин за нанасяне приложих и аз. Предварително се намокря гъбката, като се изстисква добре и след това се нанася фон дьо тена с потупване (не с мазане). Не може да се използва с всякакъв тип фон дьо тен, а само такъв с течна консистенция, но не прекалено течна. Фон дьо тените под формата на мус и тези с по-гъста консистенция не са удачни за използването с гъбката.

Резултатът е страхотен, наистина ме спечели този продукт с крайния си резултат. Спокойно мога да кажа, че се справя по-добре от доста четки, които съм пробвала за тази цел. Няма да си кривя душата и трябва да отбележа, че "изяжда" голямо количество от фон дьо тена. По мои изчисления точно 3 пъти повече продукт ми трябва за да постигна резултата, който по принцип постигам с четка. Истината е, че първия пласт е почти незабележим и тогава почти цялото количество фон дьо тен попада в гъбката, след което с втория и трети пласт започва да се покрива лицето и може да се напласти до желаното покритие и ефект.

За миенето, понеже има много спекулации, че изисква много усилия и е трудно, аз нямам такъв проблем. Винаги, когато съм я използвала я измивам непосредствено след употребата, като самото миене ми отнема по-малко от минута и целият фон дьо тен пада без никакви усилия. Не знам дали би било толкова лесно ако оставя фон дьо тенът да изсъхне в гъбката, но според мен тайната в измиването се крие в това фон дьо тенът да не е изсъхнал. Разбира се, сигурно и фон дьо тенът има значение, защото не всеки се измива лесно, което ме води на друга мисъл. Не използвайте такъв тип гъбка с фон дьо тена на Revlon Colorstay. Веднъж имах такива изживявания с една четка заради него, че сега дори с четка не го използвам - толкова трудно се измива,... че трябваше да си купувам специално Blazy за целта и за моя радост се изчисти напълно.

Като цяло това е моето мнение за гъбката - страхотно покритие и завършек за сметка на 3 пъти повече продукт. Е, определено я препоръчвам ако имате някой фон дьо тен, който не харесвате много, много и нямате търпение да свърши. За съжаление не смятам за разумно да се използва с много скъпи продукти, просто не е рентабилно.
                                                                                                                               М.

2 коментара:

  1. О, аз Colorstay си го измивам без проблем с гел за лице. Дори сега си сипах малко от него в един cushion и тампончето, с което го нанасям нямам проблеми да си го почистя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно моят е много упорит, но така се наплаших, че гледам да стои далеч от всичко. От дрехи също много трудно го изпирам...

      Изтриване