неделя, 27 март 2016 г.

Empties / Празни опаковки - януари - март 2016

Три месеца след предишния такъв пост е време за нов.


Започвам с любимия ми интимен душ-гел без сапун Gynea на Cattier. Предлага се в два вида опаковки - 200 и 500 мл, като моята е голямата. Тази опаковка я използвам от година и половина - две и общо взето това е времето, за което ще ви стигне ако я използвате сами. Много е икономичен и цената за малката опаковка е 20 лв., а за голямата - около 31, което го прави и доста бюджетен, защото стига за адски много време. През цялото това време нито си е променил консистенцията, нито аромата. По-течен е от стандартните продукти, но се свиква с консистенцията. Аз го пресипвам в малка опаковка от 100 мл и така го използвам. Със сигурност бих го купила отново.

Део рол-онът на Balea купих от DM, защото не съдържа алуминий и цената му беше 2 лв. Много нежен аромат има, но не предпазва толкова дълго от изпотяване и неприятна миризма, колкото би ми се искало. Не е лош продукт за през зимата, особено ако не се потите много. Нужно е да се нанася поне 2 пъти на ден на 12 часа, за да сте предпазени от неприятен аромат. Не бих го купила отново, защото съм използвала далеч по-добри натурални продукти. Също така не ми се стори особено икономичен, но като се има в предвид цената от 2 лв. не мисля, че това е кой знае какъв проблем, стига да си вършеше работата.

Кремът за ръце на Atrix използвах доста дълго време. Не е лош продукт, но не бих го купила отново, защото съдържа течен парафин. Иначе е страшно икономичен и доста време ми трябваше, за да успея да го изхабя.

Маската за лице Mask Of Magnaminty на Lush в началото много ми хареса, но в последствие някак си не виждах особен ефект върху кожата си, освен че запушваше порите ми, предполагам заради меда или маслата в състава.

Първият лакочистител е ацетоновият на Forte. От доста време не използвам ацетонови лакочистители, но този го купих, за да почиствам шаблоните и печатите си за маникюр, но не бих го купила отново, защото имам чувство, че направи ноктите ми много чупливи, въпреки че не го използвах върху тях.

Вторият лакочистител е без ацетон на Be Free. Много хубав лакочистител, доближава се до любимият ми на Blanchette B, който вече не мога да открия, но може би се справя една идея по-трудно с премахването на лака.


Розовата вода на Nature of Agiva ми хареса много. Почистваше добре лицето ми и го успокояваше.

Розовата вода на Prestige обаче е пълната противоположност. Много агресивна към лицето ми, изсушаваше го, дразнеше го, не ми хареса и не бих я купила отново.

Крем за лице на M.Asam Aqua Intense ми беше изпратен доста отдавна за проба. Първоначално го използвах аз, но в крайна сметка го дадох на майка ми и тя успя да го доизхаби. Тя не остана очарована, омазняваше й кожата, тя е с нормална кожа и общо взето не е видяла някакъв положителен ефект в процеса на използването му.

Два пакета мокри кърпички за почистване на грим - Lipnenski и K Classic Care. Харесаха ми и двата, като вторите бяха по-нежни към лицето ми. Бих купила и двата вида отново.



Най-накрая успях да изхабя трите продукта от серията на Bodi D - Bille GD анти акне. Използвах и трите продукта заедно, като се вижда, че от третия ми е останало съвсем малко и предполагам съвсем скоро ще доизхабя и него. В интерес на истината най-много не ми хареса първата стъпка - измиващият гел и него не бих го купила отново и не ви го препоръчвам, защото няма никакъв ефект от използването му. Втората стъпка тоника и третата - кремът за лице ми харесват много и определено влияят положително на кожата ми. Бих си ги купила някой ден отново и препоръчвам да ги пробвате, цената им е около 6 лв на всеки.


Околоочният крем на BioKarite нямах възможност да използвам много време, защото прихванах вирусен конюнктивит и това беше единственото нещо, които използвах преди да разбера, че съм заразена и съответно веднага изхвърлих. Нито един грим не успя да пострада. :D Изхабила съм около 1/3 от опаковката и честно казано не останах очарована, не беше достатъчно подхранващ и не попиваше добре. Не бих го купила отново.

Балсамът за устни с роза на Alteya Organics така и не успях да харесам. Беше много мазен, но не хидратираше устните ми. Ако използвах някое много изсушаващо червило после ми трябваха дни, за да оправя състоянието на устните си. В момента използвам много по-добър балсам, а този не бих го купила отново. Много исках да ми хареса, но...

Успях да изхабя основата и топ лака на Impala, които много, много харесвам. Лакът ми с тях издържаше седмица и определено бих ги купила отново. За цената си са чудесни - около 2 лв. за брой.



Лентичките за премахване на черни точки от носа на Essence Pure skin не харесах особено и не бих ги купила отново.

Матиращите листчета на Catrice въобще не ми харесаха - отнемат прекалено голямо количество от грима и също не бих купила отново.

Матиращите листчета, които купих от китайски сайт Clean & Clear ми харесаха доста повече, единственият им недостатък е, че са по-малки и затова в момента използвам други, иначе не са лош продукт и не отнемат прекалено много от грима.

Маската за лице с розова глина на Delarom е тестер от 5 мл, който ми стигна за 6 ползвания. Няма аромат, има ексфолиращи частички и влияеше успокояващо на кожата ми, не я изсушава или омазняваше допълнително. Хареса ми, но не бих я купила, защото реалната й цена е около 69 лв. за 50 мл и за мен тази цена е абсолютно неоправдана, макар че сигурно би ми стигнала за адски много време.

Тестер на измиващия гел дезодорант Lavilin беше в една от кутиите на Good Box. 3 мл е и ми стигна за 1 ползване. Има приятен аромат, гелообразна консистенция, пени се много добре, измива много добре, не дразни кожата и бих го купила в пълен размер. Цената му е около 22.50  лв./ 300 мл.

Три тестера на дълбоко балансиращия тоник на Madara, който е за нормална и комбинирана кожа. Общо количеството е 15 мл и ми стигна за 4 ползвания. Ароматът е слаб, безцветен е, не дразни, не изсушава или омазнява. Бих казала, че успокоява и може би някой ден бих го купила в пълен размер. Цената му е около 23 лв./ 200 мл.

Шампоановото блокче с невен и лайка, което също беше в една от кутиите на Good Box използвах само веднъж, но ми се стори прекалено изсушаващо и го дадох на майка ми. Изми косата ми перфектно само с 1 измиване, а не с 2 както обикновено правя с всеки шампоан. Не е лош продуктът, но не е за мен, защото в момента скалпът ми е прекалено сух и раздразнен и се опитвам да го успокоя.

Не за първи път казвам, че не харесвам душ гелове, а обожавам сапуни. Това е любимият ми сапун, който съвсем случайно открих в една аптека и съм страшно очарована от него. Ръчен ароматерапевтичен сапун с хума на Bioherba.



И последната част от изхабените продукти е декоративната козметика.

Кремът за лице на Essence Pure Skin Pore refining serum не е декоративна козметика, но го снимах тук, защото го използвам като основа за грим. Не е матиращ и няма да свие разширени пори, но на мен ми хареса и мисля, че успокояваше кожата ми, въпреки това не бих го купила отново, искам да изпробвам нещо ново.

Фон дьо тенът на Lumene Natural Code е част от предизвикателството, което ви показах тук. Радвам се, че успах да го изхабя и скоро ще направя update на продуктите от предизвикателството.

Коректорът Make Up Academy - Prime & Conceal почти успях да изхабя, може би ще ми стигне за още 1 - 2 ползвания. Въпреки, че е в жълт цвят го използвам като коректор на лицето си и ми харесва.

Спиралата на Eveline Big Volume Lash е ужасна, въпреки че е със силиконова четка. Самата й консистенция е толкова някак си гъста, че е на конци и въобще не може да залепне по миглите. Мъчих се известно време с нея, но определено няма смисъл. Ужасен продукт, не ви го препоръчвам.

Пудрата на Essence All About Matt не харесах изобщо. Не матира кожата ми, а лъсва за същото време, както и без пудра. Не бих я купила отново, останало е съвсем малко в опаковката, което ще изхабя за няколко дни.

Двата цвята сенки от палитрата на H&M Make Up Kit бяха включени също в предизвикателството и се радвам, че успях да изхабя и тях.

8 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за изхабените сенки, това е наистина голямо събитие :) Лакочистителя Fоrte мисля, че е един от най-агресивните, които някога съм използвала, спомням си преди време как един, който е уж без ацетон се бе разлял малко в чантата ми (тъкмо си го бях купила) и този уж относително безобиден лакочистител успя да разгради и да направи по-грапав панела на телефона ми..... просто не ми се мисли как действа върху ноктите...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, наистина този лакочистител и ужасен и това може би е първата и последната ми опаковка, която купувам от него. :)

      Изтриване
  3. Браво за бройката :) стана ми любопитно от кои продукти против изпотяване си доволна? Че и аз съм в търсене на добър деодорант :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвам рол-оните на Нивеа (основно double effect), и добре се справя - не съм от най-миризливите, но много се потя и понякога става зле без дездорант. Майка ми използва един зелен на Кеопс, но май страда, че вече не го внасят.

      Изтриване
    2. От всички натурални, които съм изпробвала до момента съм на-доволна от този на BioPha. :) http://beautyzone1.blogspot.bg/2016/01/biopha.html

      Изтриване
  4. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Уау, поздравления за бройката.
    Аз съм доволна от крема на Атрикс, дори си взех професионалния. Те ми бяха единственото спасение през зимата, когато дори тези на Билка ми идваха слаби.

    Спешно ми трябваше лакочистител и взех този на Форте. В резултат ноктите ми бяха все едно съм ги вряла в пясък, стъкла, храсти. Този на Циен ми харесва в пъти повече.

    aoi-box.com

    ОтговорИзтриване