вторник, 13 март 2018 г.

Интензивен шампоан и спрей - лосион при косопад Здраве Форте

Днес ще засегна един доста често срещан проблем, а именно - косопад. Не е нужно да цитирам статистически данни, вероятно всеки от вас се е сблъсквал с този проблем в даден момент от живота си. Косопадът е доста сериозен и пренебрегван проблем, който често се дължи на вътрешно боледуване или недостиг. Ако имате силен косопад (над 100 косъма за денонощие), който се проявява целогодишно (нормално е да има засилен сезонен косопад), то съветът ми е да си направите изследвания, за да откриете на какво се дължи това. Зад този проблем може да се крият десетки причини и най-добрият начин за справянето с него е изолирането и справянето с причинителя. Започвам с най-често срещаните: стрес, шок за организма (например след раджане), небалансирано или недостатъчно хранене (диета), липса на витамини, прекомерно стилизиране и др. Друг причинител може да е хормоналният дисбаланс, за изключването му като причина трябва да се направят изследвания. Хормоните, които трябва да се изследват са: естроген, прогестерон, хормоните на щитовидната жлеза, както и желязото. 

Аз съм от хората, които от няколко години доста често се сблъскват с този проблем и най-вероятният причинител при мен е стресът. Независимо от вътрешното лечение, което предприемете, добре е да предприемете и външно такова (шампоан, спрей, домашна маска), което да подпомогне справянето с проблема. 

Днес ще споделя мнението си относно двата продукта, които последно използвах за справянето с този проблем. 
Интензивен шампоан при косопад Здраве Форте, който според производителите действа директно върху космения фоликул като стимулира растежа на косъма. Комплексът от съставки follicusan активира клетъчния метаболизъм и растежа на косъма, като едновременно с това намалява косопада. Повишава микроциркулацията на скалпа и така осигурява необходимите енергийни елементи за по-бърз растеж на косата.
Аз ще започна с опаковката, която се състои от две части - картонена кутия, в която е пластмасовата опаковка, както и листовка с описание на всички продукти от серията Здраве Форте. На пръв поглед може да ви се стори малък, защото опаковката е само 130 мл, такава беше и моята реакция и очаквах, че ще свърши изключително бързо. Въпреки малката опаковка шампоанът е много икономичен, трябва ви буквално количество колкото бобено зърно, което да смесите с малко вода и ще ви стигне за измиването на цялата коса. Прави изключително много пяна дори от минимално количество, което го прави много икономичен и на мен ми стигна за около 4 месеца.
В момента, в който започнах да го използвам имах доста засилен косопад и започнах да следя дали ще има подобрение и кога ще започна да го забелязвам. Започнах да забелязвам намаляване на количеството паднала коса след около 2-3 седмици употреба, като в момента, в който го изхабих косата ми вече въобще не падаше и буквално намирам и днес (около 2-3 месеца след това) по 5-6 косъма на гребена си. Надявам се резултатът да се задържи по-дълго и затова малко се забавих с ревюто, защото ми се искаше да видя дали след като го изхабя няма да започне отново, но за момента нямам такъв проблем. В случай, че има промяна ще го добавя тук. Като шампоан мога да кажа, че измива добре косата, може да има леко пресушаване на моменти, но не е нещо фрапиращо при мен, косата не се омазняваше повече от обикновено, както и не ми се е появявал пърхот.
Като заключение за шампоана мога да кажа, че наистина действа и в случай, че се нуждаете от такъв продукт бих ви го препоръчала, цената му е около 8 лв., може да се открие в аптеките и дрогериите. Аз лично бих го купила отново при нужда.

Спрей-лосионът Здраве Форте според производителите е интензивен продукт, създаден да намали преждевременната загуба на коса. Редовната му употреба гарантира значително намаляване загубата на коса. Действието на активната съставка procapil е насочено към основните причини: лоша микроциркулация на скалпа и фоликуло атрофия. Подобрява микроциркулацията на скалпа, стимулира клетъчния метаболизъм и забавя процеса на стареене на космения фоликул. Добавените хинин и кофеин подсилват космените фоликули и удължават жизнения цикъл на косъма.
Той отново идва в картонена кутия, в която ще откриете пластмасовака опаковка, която е с помпичка и също е 130 мл. Препоръчителната му употреба е: 3 до 5 пъти седмично впръскване на малко количество в корените на суха и чиста коса. Може да се втрие с масажиращи движения, като не трябва да се отмива и трябва да изсъхне естествено.
Аз започнах да го използвам заедно с шампоана като го нанасях по 2-3 пъти седмично, но имах 2 пътувания, когато не го бях взела със себе си и използвах само шампоана. Не мога да кажа дали само използването на спрея ще даде задоволителни резултати, но със сигурност в комбинация с шампоана дава добри резултати. Не съм забелязала да има някаква промяна в косата ми след напръскване като омазняване или изсушаване. Спреят е по-икономичен от шампоана и може да ви стигне и за повече от 6 месеца употреба, в зависимост от гъстотата на косата и количеството, което впръсквате, което не пречи да продължите да го използвате превантивно от време на време и дори, когато проблемът вече е отшумял. Неговата цена е около 12 лв.

Като заключение искам да кажа, че въпреки ефективните продукти, които днес може да се открият и въпреки резултатите, които ще постигнем с използването им, е добре да не се пренебрегва този проблем и да се открие и отстрани реалната причина за появата му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар