сряда, 10 април 2013 г.

Как да изчистим петънца от спирала без да размажем сенките си

На всички ни се е случвало при нанасянето на спиралата за очи да нанесем спирала и на други места, освен на миглите си. Независимо колко внимаваме, понякога от бързина или малко повече невнимание се случва. Много е неприятно когато се случи върху сенките за очи, защото изчистването е по-трудно. Всеки процедира по различен начин, но аз открих как мога да я изчиствам без да развалям вече нанесеният грим. А сега ще ви покажа и в снимки:
Първа стъпка : Изцапваме клепача - при мен стана малко нарочно специално за публикацията, затова и съм прекалила с количеството.
Втора стъпка : Изчакваме тушът да изсъхне хубаво, защото в противен случай ще го размажем. Вярвам, че всяка от вас има молив за вежди с четчица. Независимо каква е четчицата тя ще ни помогне да отстраним туша без да премахваме и сенките за очи. Може би повечето от вас вече са измислили някакъв начин, но аз реших въпреки това да споделя моето решение.
Трета стъпка : Вече имаме клепач без туш от спирала. Страхотно ! :)
Надявам се да съм била полезна.

Какъв е вашият трик при почистването на спиралата ?
                                                                                                                                                  М.

9 коментара:

  1. Аз лично действам като неандарталец - в момента, в който се мацна, го изчиствам с пръст. Преди си играех с клечки за уши и лосиони, но вече просто не ми се занимава. При мен е ефективно и до сега не ми се е случвало да си размажа грима.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубаво е щом ти се получава. Аз преди да е изсъхнала не смея да се пипна - не веднъж съм си разваляла грима така, а след като изсъхне махането е доста по-лесно и безаварийно при мен. :)

      Изтриване
  2. Аз някъде бях чела,че изцапаното не се маха,а се покрива със сенки.Не че са открили Америка,аз така си правех и преди да прочета.Но наистина при мен си се получава,като мацна сенки върху изсъхналата спирала:)Но благодаря много и за твоя съвет,ако ми се случи да се изцапам,задължително ще пробвам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм пробвала това с покриването, но аз съм фен на светлите тонове и е трудно поне при мен да ги покрия. :)

      Изтриване
  3. Определено идеята е добра, до сега не съм се сещала точно с това да го махам. Понякога точките са доста упорити и не излизат по стандартният начин с клечка за уши, така че този метод може да се окаже доста ефективен ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, при мен е ефективен и доста по-бърз от другите, затова и го споделих в блога. :)

      Изтриване
  4. И аз чакам да изсъхне, но не се бях сетила за четчицата. Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване