сряда, 8 април 2015 г.

Empties - April 2015

Отдавна не съм правила пост с празни опаковки, а за моя най-голяма радост успях да изхабя доста продукти от декоративната козметика и нямам търпение да ги изхвърля. Съжалявам, че снимките са малко хаотични и продуктите не са подредени по категории, но не обичам да задържам празните опаковки и след като ги снимам ги изхвърлям и често това не става наведнъж.


Започвам със сухия шампоан на Syoss Anti-Grease, който е първият ми сух шампоан и останах много доволна от него. Има свеж аромат на цитруси, като се спазва разстояние от 20-25 см при впръскване не оставя бели следи, дори и когато е на привършване. Веднага видимо премахва омазняването и със сигурност може да спестите още 1 ден преди да измиете косата си. Икономичен е, като се има в предвид, че не го ползвам много често, но при мен издържа 2-3 месеца. Бих го купила отново.

Втория продукт е балсамът за коса №1 с коприва за обем, марката е българска и изключително евтина. Въобще не знам как съм се сдобила с него, но реших че е крайно време да успея да го изхабя и да го изхвърля преди да е изтекъл срокът на годност. Доста е лек и омекотява и хидратира косата до някаква степен, но въобще не го препоръчвам за хора със сухи краища и заплитаща се коса. Не бих го купила отново.

Душ гелът на Ayuuri Natural беше в една от първите бюти кутии в България. Мирише много приятно на кокос и въпреки, че не обичам душ гелове го използвах няколко пъти, майка ми доизхаби до края и е доволна от него.

Мокрите кърпички за почистване на грим на Blanchette B за чувствителна кожа харесвам много, струват около 1 лв. в Кауфланд и определено ще купя отново. Напоследък много се разглезих при махането на грима и винаги, когато имам спирала премахвам грима си с мокра кърпичка, справя се чудесно. Разбира се, след това измивам лицето си с измиващ гел.


Започвам с втория пакет мокри кърпички за почистване на грим, които са на магазини Lipnenski и струват само 60 стотинки. Миришат на виолетки и много добре премахват грима, не дразнят по никакъв начин очите и кожата ми. Със сигурност ще ги купя отново.

Следващото нещо е дезодорантът на Garnier Neo, който е под формата на крем. Първоначално въобще не ми хареса, нямаше никакво действие и спрях да го използвам. След няколко месеца започнах отново да го използвам и ми хареса повече. Има приятен свеж аромат, изсъхва бързо и не оставя следи по дрехите. Не мисля, че е най-надеждният продукт за тази цел и не бих го купила отново. Има ужасно неудобна, твърда опаковка, която изисква много усилие за изкарването на продукта след като се изхаби 30% от тубичката. Свърши изключително ненадейно, което не ми хареса и съм сигурна, че вътре има продукт, който обаче не може да се изкара от ужасно твърдата опаковка. Не бих купила отново.

Водата от маточина на Alteya Organics е страхотна. Използвах я като тоник и съм изключително доволна. Отразява се много добре на мазна и проблемна кожа. Със сигурност ще я купя отново, в момента имам водата от бяла роза на същата марка.

Мицеларната вода на Diet Esthetic ми хареса, но не бих купила отново, защото оставя странен филм върху кожата и докато не я измия с гел се чувствам ужасно. Иначе премахва грима перфектно, не дразни очите и кожата, има страхотен състав и аромат.

Коректорът на Maybelline Fit me ми хареса и мислех, че ще купя отново, но в момента открих доста по-добър и осъзнавам, ме този на Maybelline не ми допада чак толкова много. Fit me има добро покритие, но е по-тежък като консистенция и не изглежда толкова добре под очите, колкото новия ми любимец. Също така не е достатъчно светъл за моята бледа кожа. Не бих купила отново.

Очната линия на Golden Rose харесвам много и вече имам нова от нея. Използвам ежедневно, не се размазва на моите мазни клепачи, страхотна е за цената си от 3 - 4 лв. Определено ще купувам отново и отново. Тази е с меката четка, но те са ми по-удобни.

Коректорът на Oriflame Pure Nature с розмарин и масло от чаено дърво е много хубав. Половината е зелен, а другата половина е телесна. Прикрива много добре зачервявания и пъпки. Влияе много добре на кожата, но не е много икономичен. Цената му е много ниска и бих купила отново, но в момента имам прекалено много коректори за изхабяване. 

Балсамът за устни на Rose of Bulgaria ми хареса много. Има най-невероятния аромат на балсам за устни, който съм срещала. Хидратира добре устните и бих купила отново, но също имам прекалено много нови за изхабяване.

И любимата ми база за сенки на Avon, която успях да изхабя до края. Изключително добър продукт, не веднъж съм го хвалила, вече имам втора от нея и макар, че се опитвам да харесам някоя друга за момента въобще не се получава. В момента ползвам тази на NYX и се справя горе-долу, а новата на Catrice е голям провал и съм много разочарована от нея.

И последният продукт, който имам от цели 3 години и най-накрая успях да изхабя е моливът за вежди на Catrice. Страхотен продукт, със сигурност ще го купя отново. За него съм писала повече тук. 


И последният продукт, който забравих да снимам с другите е био фон дьо тенът на Avril. Както съм писала и преди е много течен, има до средно покритие и определено е подходящ за суха и нормална кожа. Моята е мазна и затова се възползвах от зимата, за да успея да го изхабя. За съжаление доста се окислява и като цяло цветът не е много светъл и това също го прави неподходящ за мен. Хубав продукт е, но не е подходящ за моята кожа по никакъв начин, затова и не бих го купила отново.




8 коментара:

  1. А от коя база на Никс си горе-долу доволна? Всички много хвалят HD. Много съм изненадата и от коректора на Евелин, който ти е любим- FitMe повече ли се врязва във фините бръчици според теб? Все още не мога да открия коректор, който не го прави ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно от HD базата не съм доволна, иначе този на Eveline не се врязва в линиите при мен и е много по-добър от Fit me във всяко отношение. :D Може би трябва да намериш добра фиксираща пудра, която да го запазва непокътнат. :)

      Изтриване
    2. Всъщност не знам как точно да обясня проблема- не точно врязване, а подчертаване на фините линии, дори и с фиксация на пудра :) Не знам защо така се получава при мен,а може и да си въобразявам. напоследък дори избягвам коректор точно защото си мисля,че ме състарявам (луда съм)

      Изтриване
    3. По думите ти предполагам, че коректорът изсушава околоочния контур и затова се получава така, може би трябва да използваш много хидратиращ крем отдолу. :)

      Изтриване
  2. Поздравления за изхабените продукти. Аз съм доволна от крема против изпотяване, моята опаковка не беше толкова твърда, но в момента съм на средата и е рано да се каже дали ще го изхабя целия.А за водата на Алтея органикс ми беше много полезно да прочета още едно мнение, определено много искам да си купя някоя от тези води :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност ще останеш доволна от водите на Алтея, не напразно са толкова хвалени. :)

      Изтриване
  3. Здравей! На какво горе долу мирише балсама на rose of Bulgaria? Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не мога да определя точно аромата, много е нежен, не е натрапчив, но е страхотен, не мирише на рози. :)

      Изтриване