неделя, 10 януари 2016 г.

Шампоан против косопад Anti Hair Loss Regenerating Shampoo - Hristina cosmetics

Имам проблем с косопада от може би... не знам и аз точно от колко години, но поне 5. И под проблем имам в предвид ужасно много падаща коса, далеч над допустимото и нормалното, което не се влияеше от продукти, витамини, хранене и т.н. За съжаление проблемът се задълбочи с годините и през 2015 положението беше станало трагично.



Докато се разхождах по магазините случайно попаднах на продуктите на козметика Христина (за момента ги бях виждала само онлайн в сайта им) и тъй като не бях пробвала нищо на марката си купих няколко неща, едно от които беше този шампоан. Цената му беше 6.50 лв. ( в сайта им е 6 лв.). Честно казано въобще не очаквах никакъв резултат, но след като се прибрах го показах на съквартирантката ми и тя още на следващия ден си купи същия, тя също има проблем с косопада. Започна да го използва веднага като след второто измиване ми каза, че има резултат и веднага започнах да го използвам и аз. Истината е, че наистина косопада ми значително намаляваше с всяко измиване с него, като в момента, в който го ползвам седмици наред косата ми пада съвсем малко - до 10 косъма на ден. Никога не съм си мислила, че може да има такъв резултат и просто съм очарована от продукта, който учудващо действа.



Консистенцията му е гелообразна и няма дозатор, което за мен не е проблем, защото лесно може да се отсипе нужното количество без да се прекали. Няма цвят и мирише на нещо близко до грозде /горски плодове. Измива косата добре без да я омазнява/ изсушава допълнително  и се пени доста. Ползвала съм наистина много продукти - скъпи шампоани, маски, витамини, но резултат нямаше, спомням си дори, че от Fitoval косопадът ми се увеличи.



Косопадът е доста сериозен проблем и често отразява някакво вътрешно боледуване или недостиг. Ако имате силен косопад, който се проявява целогодишно (нормално е да има засилен косопад през пролетта/ есента), то ви съветвам да си направите изследвания. Хормоните, които трябва да се изследват са: естроген, прогестерон, хормоните на щитовидната жлеза и желязо. Косопадът също така може да се дължи на стрес, небалансирано/ недостатъчно хранене (ако спазвате диета), липса на витамини и др. При мен проблемът е от стрес. 

Като цяло шампоанът е страхотен и ако имате косопад бих ви препоръчала да го пробвате, особено за сезоните, когато косата пада повече от обикновено.

3 коментара:

  1. Прекрасно ревю! Благодаря ти, че сподели откритието си :) Не съм ползвала нищо на марката, но с този шампоан ме спечели :)

    ОтговорИзтриване
  2. Задължително ще си го купя, гледам състава и не мога да повярвам колко добре звучи, а щом помага и за косопад - задължително <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има много критики към марката, че не пишат истинския състав на продуктите, затова не съм писала нищо относно състава и не знам дали наистина е това, което пише на опаковката, но определено много помага на косопада. :)

      Изтриване