събота, 6 февруари 2016 г.

Finish 16 products by 2016 - начало

Много харесвам тези предизвикателства и аз реших да се включа в него като се опитам да изхабя 16 продукта до края на годината. Ще правя update на този пост в момента, в който успея да изхабя някой от продуктите и ако има достатъчно време до края на годината ще го замествам с нов.


Това са всички продукти, които избрах, само един от тях е бяла козметика, останалите са декоративна и както всички знаем те са продуктите, които "никога не свършват".


Започвам с първата ми палитрата от единични сенки, която сама си направих. Цветът, който съм оградила е светъл, телесен и матов, който използвам всеки ден и наистина не съм сигурна, че искам да го изхабя, защото много ми харесва и едва ли ще мога да си намеря същия, мисля, че е на марката Ados. Перфектен е за целия клепач, слива се с цвета на кожата ми и прикрива всички капилярчета и венички, които се виждат.


От палитрата Make Up Kit на H&M успях да изхабя първия матов телесен цвят, а сега искам да изхабя и останалите три, които съм оградила с бяла линия. Първият е блестящ шампанско цвят, който използвам за хайлайтър и е страхотен, следващият е кафеникъв тоуп цвят, който използвам за сгъвката, а третият сиво-син цвят използвам във външния ъгъл на окото. Както се вижда съм стигнала дъното и на трите, така че вярвам, че ще успея да ги изхабя до края на 2016.


Пудрата Sexy Mama на The Balm закупих от блогърска разпродажба и не съм я използвала изобщо, само я пробвах 1-2 пъти и не останах особено впечатлена от матиращите й свойства. В момента пудрата, която използвам е почти на свършване и това е следващата, която искам да изхабя.


Ружът на Farmasi преди време харесвах и използвах много, след което остана някъде по шкафовете. С настъпването на малко по-топло време мисля да се върна към него и да се опитам да го изхабя до 2017. Изглежда доста амбициозно, а ако успея, това ще е първият руж, на който съм видяла дъното изобщо.


Два коректора. Единият е на Make Up Academy - Prime & Conceal, който е в жълт цвят и учудващо много ми харесва за коректор на лицето и както се вижда успях да видя дъното му. Все пак има още продукт и затова включвам втория коректор, който не е използван въобще и той е на Catrice Allround Coverstick.


Иска ми се да изхабя и поне 1 червило и 1 гланц за устни. Избрах тези, защото гланцът е празен до половина, но напоследък въобще не харесвам този тип продукти и предпочитам червила, така че ще ми е трудно да го изхабя, но ще се постарая.
Червилото на Maybelline е използвано само 2 пъти, добавям го, защото е много кремообразно и предполагам, че ще свърши по-бързо от другите ми червила, но дори да изхабя някое друго, а не това - ще го считам за успех.


Избрах два молива. Единият е така известният молив на Essence - Satin Mauve, който е по-подходящ за есента и зимата. Аз го имам доста отдавна, когато още не бяха толкова популярни и харесвани. Бях го изгубила някъде за известно време, след което се появи и реших да го включа тук, тъй като имам втори от него.
Другият е на Classics - 317 и е ярко розов цвят, който определено ще използвам през пролетта и лятото.


Четири фон дьо тена. Първият, който използвам в момента Lumene Natural Code с комбинация на следващите два, които ще ви покажа по-надолу, много ми харесва и предполагам ще успея да изхабя до месец.
Фон дьо тенът на Benecos е много хубав продукт, особено ако имате нормална или суха кожа. На мен ми идва леко тежичък и затова в момента след като свърши този на Lumene ще започна да използвам него. Опаковката е почти пълна и се надявам да успея да го изхабя през по-студените месеци от 2016.


Това са двата фон дьо тена, които използвам в момента в комбинация с този на Lumene и наистина много ми харесва комбинацията. BB кремът на Bodi Beauty въпреки, че се води "Light" е ужасно тъмен и оранжев и използването му самостоятелно е невъзможно. Изхабен е почти до средата.
Фон дьо тенът на Golden Rose харесвам много, но използван самостоятелно ми идва много тежък. Има много странна опаковка и въобще нямам идея докъде е пълна.


Кремът на Alverde въпреки, че трябва да матира бих казала, че не го прави и ще се опитам да го изхабя като основа за грим през по-студените месеци. Останали са около 2/3 от опаковката.

И с това обявявам началото на това предизвикателство. Надявам се скоро да има update и да съм успяла да изхабя нещо. 
6 коментара:

 1. Пожелавам и успех с начинанието, сенките са трудни за хабене, както и ружовете, но с повече упорство се получава :D

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много благодаря, мен ако питаш всичко ще ме поизпоти може би без пудрата... :D

   Изтриване
 2. Успех! Аз също си избрах няколко продукта, които ми се иска да изхабя до края на годината и с малко повече упоритост вече имам първи резултати- изхабен хайлайтър и дупчици в две от сенките :) И аз като теб си избрах няколко продукта за устни (червила), но май за мен това ще се окаже най-трудната част :) Ще чакам с нетърпение първият update :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хей, браво. Аз не си и помислям да се опитам да изхабя хайлайтър, струва ми се невъзможно, малко по-трудно от руж и червило. :D

   Изтриване
 3. Успех и от мен! Особено с фдт-ите:) може ли да споделиш малко повече за фдт-а на Golden Rose? Интересен ми е и се чудя дали да не взема за проба, но едно мнение ще ми е полезно - ти не беше със суха кожа, нали?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, ами с мазна кожа съм, доста е покривен, стои добре на лицето и го прави кадифено (много хубав ефект има), покривността му е много добра, не е най-удачният фон дьо тен за мазна кожа, но въпреки това много ми харесва, макар че ми идва тежичък. Не ми е подразнил кожата по никакъв начин, за разлика от тези на Maybelline например, които с първото слагане запушват ужасно порите. :)

   Изтриване