неделя, 7 януари 2018 г.

Project Pan 2018: Finish 100 products by 2018

За първи път през 2018 искам да си поставя по-сериозно предизвикателство с което да успея да изхабя повече продукти през годината, както и да наблегна на декоративната козметика, защото всички знаем колко трудно е да се изхабява.

На всеки два месеца през 2018 г. ще пиша пост с празни опаковки и след последния за годината ще преброя всички изхабени продукти като няма да включвам тестери. Иска ми се да изхабя поне 100 продукта през годината, което прави средно по около 8 - 9 продукта на месец. Накрая ще направя равносметка на всички изхабени продукти и освен общ брой ще ги разделя на категории, за да видя колко и какви продукти съм успяла да изхабя през годината. Направила съм си примерен списък какви и колко продукти искам да изхабя:
- поне 2 лосиона за тяло, тъй като това е продуктът, който все забравям да използвам и ми се иска да си създам навик да бъда по-редовна в употребата му;
- поне 2 крема за лице;
- поне 3 шампоана за коса;
- поне 2 маски за коса;
- поне 3 крема за ръце;
- поне 3 измиващи гела за лице;
- поне 4 мицеларни води /вкл. лосиони за лице, тоници, флорални води и т.н./;
- поне 2 скраба за тяло;
- поне 2 ексфолианта за лице;
- поне 3 балсама за устни;
- поне 10 маски за лице /независимо от големината и вида им/.

Ще обърна специално внимание на декоративната козметика, тъй като тя представлява най-голямото предизвикателство и изхабяването е доста трудно, особено когато имаш прекалено много продукти, които искаш да изпробваш ежедневно. Целта ми тук ще са минимум 18 продукта и по-конкретно искам да изхабя:
- поне 1 червило или гланц за устни, тъй като имам страшно много, а обичам всеки ден да съм с различно ще бъде трудно, но все пак ще опитам;
- 1 руж /вероятно е невъзможно да изхабя цял руж за една година, но поне искам да видя дъното на поне 1/;
- поне 1 пудра за лице;
- поне 6 лака за нокти /включително основа, топ лак/;
- няколко сенки за очи;
- 2 основи за сенки;
- 1 молив и 1 гел за вежди;
- поне 1 очна линия;
- поне 2 молива за очи;
- поне 3 спирали за очи;
- поне 4 коректора;
- поне 4 фон дьо тена, ББ крем и т.н.
H&M Make up kit и Catrice Absolute Rose са двете палитри на които искам да наблегна през 2018. 

От палитрата на H&M три от цветовете са изхабени и остават само 2 - хайлайтър, който използвам в зоната под веждата и цвят шампанско, който може да се използва като основен цвят на клепача или като хайлайтър на лицето.

Цветовете в палитрата на Catrice ми харесват много и често използвам в ежедневието си, когато просто не знам какъв грим искам. На 2 от цветовете вече съм успяла да достигна дъното, което много ме изненада, но се надявам да успея да видя дъното и на някой от другите цветове. Единствено за най-тъмният цвят в палитрата не възлагам надежди, тъй като качеството му е по-лошо в сравнение с останалите /по-слабо пигментиран и по-прашлив и сух е/ и го използвам по-рядко.


Пудрата на Catrice All Matt Plus е доста икономична и от доста време съм достигнала дъното й, но не виждам голям напредък с останалото количество, затова се надявам да успея да я изхабя през 2018.

Това са трите ми най-любими и най-използвани ружа през различните сезони и ще се радвам да успея да видя дъното поне на 1 от тях.


Това са четирите фон дьо тена, които използвам в момента. Всъщност 3 фон дьо тена - Bell Royal Mat Make-up, Rimmel Lasting Finish Foundation, Benecos Natural Creamy Make-up и 1 BB крем - Talent Cosmetic BB cream Q10, но ги слагам под общ знаменател и се надявам да успея да ги изхабя през 2018 г.


Това са четирите коректора, които използвам в момента. Три от тях са за зоната под очите - Maybelline The Eraser Eye concealer, Manhattan Wake up concealer, Eveline Art Scenic concealer и един за лице - NYX Full Coverage concealer.


По принцип винаги имам само по 1 отворена спирала, която използвам, въпреки че имам още доста, които си чакат реда. Не знам как успях да отворя 3 едновременно - Bell Fun Night Party Effect, Maybelline Lash Sensational, Manhattan Mega Lash, затова искам да ги изхабя през 2018. За съжаление това са едни от продуктите, които изхабявам наистина бавно и затова се надявам да успея да изхабя и трите.


Двете бази за сенки, които използвам в момента заедно са Aura Prime Me Eyeshadow base и NYX HD Eyeshadow base, чиито надписи вече са се изтрили, но ще се постарая да успея да изхабя и двете до края на годината.

Двете очни линии, които използвам са Essence Liquid Ink Eyeliner Waterproof и Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner, която ми е любима, но ще се опитам да изхабя и двете през 2018.


Напоследък постоянно използвам моливът за очи Essence Long Lasting Eye Pencil 20 Lucky Lead и съм изключително доволна от него, затова мисля, че ще успея да го изхабя до края но годината.
Двата продукта за вежди, които използвам са любимият ми молив Classics Eyebrow Pencil 402 и гелът за вежди Catrice Lash Brow Designer, които съм сигурна, че ще успея да изхабя през 2018.


И последните два продукта, които бих искала да изхабя са поне 1 червило или 1 гланц за устни /нямам конкретно набелязан продукт/ и 1 молив за устни като най-вероятно е това да бъде Essence Lipliner 06 Satin Mauve.

Няма коментари:

Публикуване на коментар