неделя, 2 август 2015 г.

Empties / Празни опаковки - юни, юли 2015

От доста време не съм особено активна в блога и тъй като вече посъбрах доста празни опаковки реших да ги снимам и да напиша пост за тях.



Мокри кърпички за почистване на грим Fresh Femole. Купени са съвсем случайно и останах много доволна от тях. Бяха много добре напоени, не дразнеха очите и кожата ми и почистваха грима много лесно. Цената им е под 1 лв. и бих ги купила отново.

Био шампоан Bentley Organic за нормална до мазна коса с чаено дърво, лимон и мента. Шампоанът не е лош, мирише свежо на мента, но е много неикономичен. От скоро имам доста къса коса - до раменете и въпреки това трябва доста обилно количество, за да я измия. А когато е по-мръсна трябва да се измие 3 пъти, защото 2 не са достатъчни. Консистенцията е гелообразна и другото нещо, което не ми хареса е че омазнява косата по-бързо от обикновено. Накратко шампоанът не е лош, но за нормална и къса коса. Ако имате дълга коса няма да ви стигне дори за месец. Не бих го купила отново.

Шампоан с бира Alkmene за мазна коса. Не е лош, но мисля, ме косата ми пада от него. Съдържа SLS и не бих го купила отново. На мен ми мирише на вино, а не на бира. :D

Измиваща пяна за лице за мазна кожа Himalaya с екстракт от нийм. Не е лоша, добре измива, мисля че омазнява кожата ми по-бързо от обикновено. Съдържа SLS и не бих я купила отново, за сметка на това маската им за лице с нийм ми харесва много и действа много благоприятно върху кожата ми.

Един дезодорант на Rexona. Харесвам техните дезодоранти, но не бих купила отново, заради съдържанието на алуминиеви соли. В момента намерих дезодорант, който не ги съдържа и е далеч по-ефективен дори и в тези жеги.


Вече писах за коректора на Eveline Art Scenic тук. Много го харесвам и свърши за около 4 - 5 месеца като използвах само него почти ежедневно. Вече имам нов от него и за сега ми е фаворит. 

Спиралата на Maybelline The Rocket имам още откакто излезе на пазара. Въпреки това започнах да я използвам доста по-късно, но много ми хареса. В момента имам доста спирали, а за съжаление те са едни от нещата, които свършвам доста бавно, затова засега не бих я купила, но някога в бъдещето със сигурност, освен ако не открия нещо по-добро от нея. За нея съм писала повече тук.

Околоочният крем на Avon Planet Spa с екстракт от черен хайвер има доста странно действие. Изсъхва за секунди и някак си запечатва кожата ми под очите. Не мисля, че хидратира достатъчно и като цяло не останах очарована - не бих го купила отново.

Балсамът за устни на Alverde с червена боровинка ми хареса за цената си от 2 лв., но не го препоръчвам за хора с много сухи устни. Хидратира средно, но в месеците, когато кожата е много суха и е възможно са се бели и цепи не го препоръчвам.

Едно старо червило от серията на Avon Color Trend намерих случайно и го изхвърлям. 

И любимият ми молив за очи на Impala - използвам го от доста време и това сигурно е поне петата опаковка от него. Много го харесвам, не се размазва и вече имам нов от него, който използвам почти ежедневно.


И последните 3 опаковки:
Парфюм Avon Perceive Dew го имам сигурно от 3 - 4 години, но в началото не го използвах, защото ми се стори много нетраен. Така си стоя сигурно 1 година и реших пак да го пробвам. При втория път ми се стори много по-траен, а ароматът му и изключително свеж с леки цитрусови нотки, не се натрапва, не е сладникав - перфектен е за пролетта и лятото. И така го изхабих докрай като използвах предимно него, въпреки това е много икономичен и като знам, че съм го изхабила за 3 години, едва ли бих си го купила отново, защото сигурно имам още 20 парфюма. :D

Розова вода на Rose Of Bulgaria. Използвам я предимно като тоник или за освежаване на лицето. Харесва ми, опаковката е голяма и ми стигна за доста време. Не бих си я купила отново, защото има ужасна опаковка, която се отваря с толкова усилия, че не веднъж или два пъти съм си чупила ноктите, накрая я оставях леко отворена, както е на снимката, за да не се стига до инциденти. :D

И последният продукт са мокри кърпички за почистване на грим на Purederm с арганово масло. Много, много ми харесаха, почистват грима много лесно, големи са и с 1 кърпичка успявам да изчистя цялото си лице дори когато нося тежък грим. Мисля, че влияят доста добре на кожата ми - успокояват я и ми излизаха по-малко пъпки от обикновено. Вече имам втора опаковка от нея.

Това бяха всички изхабени продукти, надявам се постът да е бил полезен за Вас! Ще се радвам ако споделите мнение за някой от продуктите! :)



6 коментара:

  1. Би ли споделила кой е този дезодорант, не съдържащ алуминиеви соли, тъй като и аз си търся такъв продукт? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето този, много съм доволна. Има го в Лили и ДМ. http://www.balevbiomarket.com/rolkov-dezodorant-s-ekstrakt-ot-cvete-len.html

      Изтриване
    2. Благодаря много - ще се пробва! :)
      Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
    3. Ще се радвам да споделите мнение после. В жегите аз го нанасям 2 пъти един след друг, като е важно да изчакате да изсъхнат много добре и двата пласта. Не оставя никакви следи и ухае свежо и най-вече си върши работата поне за 10-12 часа.

      Изтриване
  2. Perceive Dew на Avon ми е любим, май е единственият техен аромат, който харесвам. Имам още съвсем малко останало от втората ми опаковка и си го пазя, защото няма как да го поръчам отново. xD

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен повечето им аромати доста ми допадат, защото не са натрапчиви или сладникави и тежки. А тези от сериите Today, Tomorrow и т.н. са и доста трайни и хубави за цената си. :)

      Изтриване