петък, 31 август 2018 г.

Празни опаковки юли - август 2018 / Empties july - august 2018

Днес е време да ви покажа кои продукти успях да изразходя през последните 2 месеца:


Гел за измиване на лице за мазна и склонна към акне кожа Здраве АкнеСтоп. Говорила съм безброй пъти колко много харесвам този измиващ гел. Буквално никога не оставам без него и това е поредната изхабена опаковка от него. Ревюто ми за него може да прочетете ТУК.

Мицеларна вода за уморена кожа Yves Rocher. Премахва грима добре, но оставя лек мазен филм върху кожата, който ми е неприятен. Освен това е тежка за моята мазна кожа и я омазнява още повече. Вероятно би се харесала на хората със суха и нормална кожа. Аз не останах очарована и не бих купила отново.

Тоалетен сапун с екстракт от охлюви Тобекс. Проверих състава и наистина съдържа екстракт от охлюви, но на мен ми мирише доста на роза. Въпреки това измива добре и ми хареса. За съжаление е много малък и цената му е малко висока за това количество според мен. Вероятно не бих купила отново.

Памучни тампони за премахване на грим Medica от 100% памук. Харесвам ги, не се разслояват, имат две различни повърхности и това е поредна изхабена опаковка от тях.


Лосион за тяло Aroma Greenline с горски боровинки за нормална кожа. Харесва ми това, че хидратира добре кожата за по-дълго време. Мисля, че вече не се предлагат, но бих опитала и друг лосион на марката.

Душ-гел крем Yves Rocher - Jardins du Monde Coffee Beans from Brazil. Много популярен продукт, доста харесван. На мен също ми хареса, ароматът му е много приятен, по-скоро ми прилича на капучино, отколкото на силно еспресо. Много е освежаващ и ободряващ и не е химичен. Ароматът не е особено траен и няма да се запази върху кожата. Като душ-гел не се различава с нищо друго в сравнение с повечето на пазара. Вероятно бих купила отново някой ден заради аромата.

Шампоан против сух пърхот Nachtkerzen. Не ме впечатли особено. Купих го в момент, когато имах проблем с пърхот, но не видях особен резултат от него. Все пак го изхабих, но не бих купила отново.



Течен кристален дезодорант Naturally Fresh. Не ме впечатли особено, не предпазва толкова добре от неприятна миризма, колкото би ми се искало. Като цяло не съм особен фен на кристалните дезодоранти, независимо дали са твърди или течни. Не бих купила отново.

Натурален крем дезодорант Just Amazing. Това е най-ефективният натурален дезодорант /след домашния с кокосово масло, сода и царевично нишесте/, който ме предпазва достатъчно дълго от неприятна миризма. За съжаление нещо се случи и през последният месец предизвикваше зачервяване и белене на подмишниците. Преди това го използвах в студените месеци и не съм имала проблем. За момента ще се въздържа от покупка, но ако не открия нещо достатъчно ефективно сигурно ще го купя отново. Ако имате някаква препоръка относно ефективен натурален продукт ще се радвам да ми споделите в коментарите?

Слънцезащитен лосион SPF30 Wooden Spoon. Вероятно съм разказвала и преди драмата, която преживях "благодарение" на този лосион. Накратко, независимо че се мазах по няколко пъти на ден, че стоя на сянка и т.н., изгорях страшно много. Не искам да си спомням за какви болки става въпрос, но все още си нося последствията от това зверско изгаряне. Наскоро разбрах, че от марката признават, че наистина е имало проблем с продуктите като проблемът идва от това, че цинковият оксид, който би трябвало да предпазва се утаява на дъното и реално вие се мажете, но без никакво SPF и нищо чудно, че така изгорях. От марката ми съобщиха, че технологията вече е обновена и няма такъв проблем, но след този горчив опит аз лично никога не бих им се доверила отново, вероятно всеки знае колко опасно е такова изгаряне...

Натурална вода за уста еЛек. Самата вода за уста страшно много ми хареса и дори мислех да си я поръчам в пълен размер. Обаче след няколко дни използване шишето започна да мухлясва около отвора и аз спрях да я използвам. Вероятно е трябвало да пресипвам в чашка или нещо друго, но сега не бих си я купила, защото не ми се иска да си хвърлям парите на вятъра за продукт, който става неизползваем след няколко дни.


Крем за ръце Yves Rocher Christmas Candied Orange & Cinnamon. Въпреки че го използвах през лятото, много ми хареса. Хидратира добре и попива сравнително бързо. Бих купила отново техен крем за ръце.

Балсам за здрави нокти Maxi - Biotrade. Доста стар продукт, който съм използвала преди години. Отдавна смениха опаковката му и аз имам и от новия вариант. Този е изхабен на 95% и вероятно съм забравила да го изхвърля. Истината е, че преди години обожавах този балсам, действаше чудесно на ноктите ми. Откакто използвам заздравителя на Eveline - 8 в 1 ноктите ми са достатъчно здрави и вече нямам нужда от него и не го използвам.

Лакочистител с ацетон Jankar. Това е лакочистителят, който използвам за почистване на шаблоните за печати, които използвам. Доволна съм от него и купувам отново и отново.


Парфюм Avon - Parisian Chic. Поредният парфюм / парфюмна вода, тоалетна вода/ на Avon, който няма никаква трайност. Опитвам се да изхабя всички подобни продукти, които имам на марката, защото няма смисъл да ги пазя, нямам нужда от парфюми, които след 10 минути не се усещат.

Фон дьо тен Royal Mat - Bell. Хареса ми, дава добро средно покритие и изглежда естествено на лицето. Цветът, който имам аз е малко тъмен и затова използвах лятото да го изразходя. Вероятно бих купила отново, но в най-светлия цвят.

Очна линия Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner. Това е любимата ми очна линия. Буквално не мърда докато не премахна грима си и издържа дори в най-големите жеги. Нанася се много лесно, не се рони, не се размазва, невероятен продукт е. Въпреки че пробвам и други марки и видове очни линии, за мен тази си остава най-добрата и винаги имам опаковка от нея.

Балсам за устни Avon ColorTrend - Fruit shine & Soft n sweet. Изхвърлям ги защото са стари. Не са изхабени докрай, не са ми харесали и не бих купила отново дори и да се предлагат.

Червило Oriflame - Visions Lip Love Lipstick - Orlando. Отново много стар продукт, който не е доизхабен. Цветът въобще не ми отива и не знам защо съм го поръчала. Не бих купила отново дори да се предлага.

Балсам за устни Nivea Lip Care - Passion Fruits. Това е първият и последен балсам на марката, който съм си купила преди доста години. Въобще не ми хареса, за мен не прави абсолютно нищо и не бих купила отново балсам за устни на марката.

Балсам за устни Avon - Little Blossom. Отново много стар продукт, спомням си единствено, че ароматът беше много приятен, но нямам спомени дали ми е харесал. 


Маска за лице Oriflame Love Nature Oily skin Burdock. Глинена маска за лице, която е много икономична и ми стигна за 7 използвания. за съжаление не видях абсолютно никакъв ефект от нейното използване и не бих купила отново.

Лосион за тяло Weleda. Много приятен продукт, който използвах по време на лятната почивка, когато кожата ми имаше нужда от силна хидратация. Хареса ми и бих купила в пълен размер.

Лосион за тяло с кокос Urtekram. Отново приятен продукт, но ми се стори една идея по-слабо хидратиращ и недостатъчен за изсушената ми кожа от слънцето. Не бих купила в пълен размер.

Гел за измиване на лице Bioearth Day by Day. Приятен продукт, който не беше агресивен към кожата, почистваше добре и вероятно бих купила този или подобен на марката.

4 коментара:

  1. Тези лосиони на Арома и на мен са ми едни от любимите (както и още един крем в кутийка), но както и ти отбеляза- май са спрени, което е необяснимо решение на марката за мен. По отношение на балсамите за устни на Nivea съм напълно съгласна с теб- не правят абсолютно нищо и са просто безполезни балсами с малко аромат и цвят....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз вече не мога да ги открия никъде, въпреки че в официалния им сайт виждам че предлагат, макар и други видове. За балсамите на Nivea съм на същото мнение. :)

      Изтриване
  2. И аз много харесвам измивния гел на Здраве и даже за мен е много по-добър от подобни продукти на световни марки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна. Цената не винаги определя качеството. :)

      Изтриване