сряда, 23 октомври 2013 г.

Матираща пудра Rimmel Stay Matte vs. Manhattan Soft Mat Loose Powder

Както не веднъж съм казвала имам изключително мазна кожа и дори и най-добрият фон дьо тен не може да задържи кожата ми матирана за дълго. Много време се чудех точно каква матираща пудра да си взема. Първоначално се спрях на една, която струва около 30 лв., но незнайно защо отзивите бяха 50/50, но може би любопитството ми ще надделее и скоро ще я поръчам. Междувременно си купих две други пудри Rimmel Stay Matte Powder, повлияна от положителните мнения за нея и Manhattan Soft Mat Loose Powder.



Ще започна с Rimmel. Е, колкото и да не ми се иска да го казвам - тази пудра по никакъв начин не предотвратява лъсването, нито го забавя. Цветът, който имам е 003 Peach Glow и единственото, което ми харесва в тази пудра е това, че е пресована. Цената е около 10 - 11 лв. за 14 г.

Пудрата на Manhattan я взех точно когато и тази на Rimmel. Нямах конкретна причина, даже не помня да съм чела изобщо някакви мнения за нея. И така... единственото нещо, което не ми харесва е това, че е прахообразна. Има цели 20 г, което ще стигне за много време. Матира кожата ми за около 5 - 6 часа, което е доволно, защото преди и 2 часа не издържаше. И след тези 5 - 6 часа започва леко по леко да лъсва, а не изведнъж, което също ми харесва, защото мога да отида да поставя отново и още 5 часа да съм матирана. Цената й е около 15 лв. До този момент тя ми е фаворит и ще се радвам да открия още по-добра, макар че не вярвам. И да не забравя да кажа, че най-дълготрайният ефект се постига като я използвам с фон дьо тена на Manhattan Powder Mat Make Up. Откъм опаковката нямам забележки и към двете - не са кой знае какво, но са достатъчно здрави и се затварят добре.

Приемам всякакви предложения за матиращи пудри, които дават добър резултат при вас.
                                                                                                                                                     М.

2 коментара:

  1. Аз в момента ползвам Dream Matte на Maybelline и съм доволна :) Аз съм с много мазна т-зона и при мен доволна означава 3-4 часа без лъсване

    ОтговорИзтриване