неделя, 12 август 2012 г.

Моливът за очи

Предполагам всяка от вас е прекарала доста време в търсене на него - перфектният молив за очи. Оказа се, че съм събрала няколко и реших да направя едно ревю за тях. Съответно ще ви покажа моите фаворити и тези, които ме разочароваха. Моливът, който най-много харесвам е 1, а моливът, който най-много ме разочарова е 7. Класирала съм ги по няколко признака и това са : издържливост, икономичност, лесно острене, чупене, нанасяне.

Ще започна с номер 1 - Impala Waterproof Eyeliner - 301. Мога да кажа, че много се чудех кой от двата на Impala да поставя на първо място. Цветът не е наситено черно, но аз не търся най-катраненото черно. Не е прекалено твърд, нито мек - нещо средно е. Нанася се лесно, не се чупи, остри се лесно. Цената му е около 2,50 лв. и е сравнително икономичен. Много държа на издържливостта на молива за очи и определено съм доста очарована и от двата молива на Impala в това отношение.
Номер 2 - Impala Sillicone Eyeliner - 01. Най-наситеното черно, което съм виждала. Консистенцията му е доста странна, много е мек и след нанасяне изсъхва и при мен цял ден издържа без да се размазва. Има гумичка за опушен грим от едната страна, но не съм го използвала за такива цели и не мога да кажа какви са наблюденията ми. Цената му е около 3,50 лв. и не е толкова икономичен, колкото другия молив на Impala.
Номер 3 - Avon SuperShock Gel Eyeliner - Black. Това сигурно е моливът, за който съм чела безброй положителни мнения, но аз не останах толкова доволна от него. Консистенцията му е подобна на силиконовия на Impala - изсъхва след като се нанесе, но при мен няма тази издържливост.  След няколко часа се размазва... очаквах повече. Не е икономичен като се има в предвид, че е доста мек. Цената му варира, аз го взех за 7,90 лв.
Номер 4 - Avon Professional Kohl Jillian Dempsey - Black. Бих го определила като по-твърд. Има сравнително добра издържливост. Има апликатор от едната страна, който може да се използва за опушен грим. По-икономичен е и цената му също варира, аз го взех за 5,90.
Номер 5 - Lumene Arctic Definition Mineral Eyeliner - 1 Arctic Black. Този молив е най-голямото ми разочарование. За цената си и марката мислех, че ще е много добър, но се размазва ужасно много. Цената му е около 13 лв. Като консистенция е мек, доста бързо се харчи, трудно се остри и се чупи. За 4-5 ползвания стигнах средата на молива. Определено не бих си го купила отново.
Номер 6 - Miss Claire Waterproof Eyeliner - Classic Black E1. Дори не бях чувала за този молив за очи. Мек е и съответно се размазва, не е издържлив. Цената му е около 3 лв.
Номер 7 - Brooklin Eyeliner - 301. Доста е мек и също се размазва. Не се остри много лесно. Цената му е около 2 лв. и не е икономичен.

Кои са вашите любими моливи за очи ?
                                                                                                                                            М.

7 коментара:

  1. Много интересно, на мен фаворит ми е гел молива на Avon, но сега може да пробвам силиконовия на импала, струва ми се дори по-черен. А и е на половината цена на другия. ^_^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изпробвай го, наистина е по-наситено черен от този на Avon. Мисля, че ще ти хареса, а и цената е доста приемлива. :)

      Изтриване
  2. От всички моливи, които съм използвала някога съм най-доволна от този на Avon и силиконовия на Impala. Не знам защо при теб не се задържа много :( много кофти, при мен не мърда с часове, а размазване да има - абсурд.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както при всеки продукт всичко е много индивидуално, и на мен ми се искаше Avon да бъде супер, толкова много почитатели има, но уви... При мен супер издържливи са моливите на Impala, нямат мърдане.

      Изтриване
  3. Ползвала съм 1 и 4 от тези, които си споменала. 4 повече ми хареса, но не е икономичен много, а и не е свръх издръжлив. Засега съм най-доволна от Буржоа, но продължавам да търся нещо по-добро, което да не е 50лв :)

    ОтговорИзтриване
  4. Имам първия на Импала и съм много доволна, изпозвам го в горната водна линия и ми харесва, че почти не се пренася на долната. Имам и втория, но кафяв, и не съм кой знае колко очарована, някак си ми е трудно да работя с такава консистенция. Гел-моливът на Avon има най-пигментиран цвят и наистина е изключително черен, харесва ми издръжливостта му, но когато го нанеса сякаш се пренася на самата зеница и дразни окото,погледа ми се замъглява. Такъв проблем съм имала и с други моливи от Avon...

    ОтговорИзтриване
  5. силиконовият ми молив на Импала консистенцията му се втвърди и не пише, като драсна с него върху ръката ми стои на парчета и не се размазва лесно, много неприятно.

    ОтговорИзтриване